Scheepsramp Costa Concordia

SHOWNIEUWS SBS6 -  http://www.shownieuws.tv/video/pelmelay-wil-hogere-schadevergoeding/

Op 16 januari 2012 was Justine Pelmelay te gast in de wereld draait door.  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/84898

CostaConcordia

''Ze is zondag weer veilig geland op Schiphol'', zegt de manager van de 53-jarige zangeres maandag. De bagage van Pelmelay is nog wel aan boord van het schip. Volgens de manager is de bagage vooral nat en is het hopen dat er überhaupt nog iets terugkomt. De zangeres was met haar partner Ronald op vakantie. Het tweetal liet eerder via Facebook weten ongedeerd te zijn.

Toscane: Het cruiseschip met 4.200 opvaren raakte voor de kust van Toscane aan de grond waardoor een groot gat ontstond. Aan boord zaten zeker 26 Nederlanders. Zeker zes opvarenden zijn om het leven gekomen en er worden nog zestien mensen vermist. Het reddingswerk ondervindt maandag vertraging door de woester wordende zee.
Bron: Nu.nl

Zangeres Justine Pelmelay was aan boord van het rampschip Costa Concordia. Ze wilde er een clip opnemen voor haar nieuwe single, 'Op zoek naar geluk'. Het liep even anders.

Het schrapende geluid van metaal op metaal gaat Justine Pelmelay (53) door merg en been. De tranen springen haar in de ogen. Op zijn weg naar het water schampt de reddingssloep, waarop zij met ongeveer honderdvijftig anderen een plekje heeft bemachtigd, het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia.

Pelmelay is blij dat ze aan boord is en dat ze een zwemvest heeft, maar dat tergende geschraap grift zich in haar geheugen – mét het beeld van de mensen in een overvolle andere sloep, die zich aan alles wat enig houvast biedt vastgrijpen om niet het water in te storten, en het uitschreeuwen van doodsangst. “Kijk dan, kijk dan!” roept haar voormalige vriend Ronald van Driel (44), die met haar in de sloep zit. “Nee,” zegt Justine, en slaat de handen voor haar ogen. “Ik kijk niet! Anders heb ik geen hoop meer.

Met een smak komt de sloep op het ijskoude water van de Middellandse Zee terecht. Iedereen houdt elkaar vast. Er wordt gebeden. In het holst van de nacht bereiken de schipbreukelingen moe en verkleumd de kust en klauteren de kade op. Verdwaasd kijken ze om zich heen. Waar zijn ze? “Een eiland,” zegt iemand.We zitten op een eiland.” Vijfentwintig mensen vinden die nacht de dood, zeven opvarenden worden niet meer teruggevonden. Pelmelay is een van de ruim vierduizend overlevenden. Op de kade zingt ze het refrein van Leonard Cohens ballad Hallelujah.

Het is goed mogelijk dat u niet meer weet wie Justine Pelmelay is. In 1989 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival met Blijf zoals je bent. Ze toerde enige tijd door het land en bracht wat platen uit, maar na haar scheiding, elf jaar geleden, kon ze van het zingen niet meer rondkomen en zocht ze vast werk. Inmiddels is ze programma manager bij KPN, onder haar echte naam Anneke Pelmelay. Daarnaast heeft ze een aantal bijbanen. Zo is ze ambassadrice van Cruise Travel, dat boottochten organiseert onder het motto ‘grenzeloos genieten’. Een van de mensen die ze als ambassadrice enthousiast weet te maken voor een cruise was haar voormalige partner Ronald van Driel. Dat viel niet mee. Van Driel: “Ik hou niet van boten.” Maar hij liet zich overhalen tot een negendaagse Middellandse Zee-cruise met de Italiaanse rederij Costa Crociere. Wat hielp was de prijs: € 1.100,- voor twee personen, all-inclusive. Het stel wilde het nuttige met het aangename verenigen en aan boord van het luxueuze schip wat scènes opnemen voor de clip van het nummer 'Op zoek naar geluk', waarmee Justine haar carrière nieuw elan hoopte te geven.

Op maandag 9 januari vlogen ze naar Barcelona, waar de Costa Concordia in de haven lag. De kolos telde dertien dekken, vernoemd naar Europese landen, en was nog groter dan de Titanic: 22 meter langer en 12 meter breder. Waarde: 450 miljoen euro. Het was een kruising tussen een drijvende stad en een hysterisch pretpark: dertien bars, vijf restaurants, vier zwembaden, vijf jacuzzi’s, een discotheek, casino, solarium, fitnesscentrum, hamam, winkelcentrum, bioscoop, bibliotheek en theater. Niet voor niets koos filmlegende Jean-Luc Godard voor zijn laatste project, Film socialisme (2010), dit schip om het op hol geslagen westerse kapitalisme een gezicht te geven.

De ruim duizendkoppige bemanning, onder leiding van kapitein Francesco Schettino, beloofde de 3.206 passagiers uit alle windstreken – onder wie 42 Nederlanders – een onvergetelijke reis te bezorgen. In groepjes werden ze welkom geheten door de cruise director. Hij vertelde over de vele mogelijkheden tot vermaak die de Costa Concordia te bieden had. “Is er een karaokebar?” vroeg Pelmelay. Ook die was er.
Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd

AMSTERDAM - Zangeres Justine Pelmelay, die in 1989 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, was aan boord van het cruiseschip Costa Concordia, dat voor de Italiaanse kust is gekapseisd.

Justine laat via haar Facebookpagina weten dat zij en haar partner Ronald ongedeerd zijn, meldt Shownieuws. "Lieve vrienden, wat een paniek! Wij zaten ook op de boot, we hebben het overleefd!" Voor zover nu bekend vielen er meerdere doden toen het enorme cruiseschip een rif raakte. Ook zijn er veel gewonden gevallen. In een poging een eilandje te bereiken, liep het schip vast.

Aan boord ontstond paniek en chaos, waarbij veel passagiers in het water sprongen om zo naar de kant te zwemmen. Volgens de Italiaanse eigenaar van het schip zaten er 42 Nederlanders op de Costa Concordia. De maatschappij weet niet precies waar de Nederlanders nu zijn ondergebracht.